Τελευταία Νέα
latest

728x90

header-ad

468x60

header-ad

Ο ταραμάς και η διατροφική του αξία.


Καθαρά Δευτέρα χωρίς ταραμά δεν γίνεται!

Ο ταραμάς φτιάχνεται από τα αβγά του μπακαλιάρου ή του κυπρίνου τα οποία, αφού αφαιρεθούν από τα ψάρια αλατίζονται και αποθηκεύονται σε μεγάλα βαρέλια για να ωριμάσουν. Μετά από λίγες ημέρες και αφού τα αβγά έχουν ωριμάσει, αφαιρείται η μεμβράνη που τα περιβάλλει και ανακατεύονται πολύ καλά. Ο ταραμάς μετά από αυτήν την διαδικασία είναι σχεδόν έτοιμος!

Το φυσικό χρώμα του ταραμά είναι το άσπρο, όμως, για αισθητικούς λόγους προστίθεται κόκκινο τεχνητό χρώμα.


Η διατροφική αξία του ταραμά είναι πολύ σημαντική!

Περιέχει βιταμίνες A και D, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, φώσφορο και κάλιο.
Βιταμίνη A: συμβάλλει στην υγεία των ματιών και του δέρματος και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Βιταμίνη D: ενδυναμώνει και προστατεύει τα οστά
Ψευδάργυρος: καταπολεμώντας τις λοιμώξεις ενισχύει το ανοσοποιητικό
Κάλιο: βοηθάει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο ταραμάς συνήθως σερβίρεται με τη μορφή ταραμοσαλάτας (αποτελείται από λάδι, λεμόνι και βραστή πατάτα ή ψίχα ψωμιού) συμπεραίνουμε πως τα οφέλη του είναι ακόμη περισσότερα. Το λεμόνι βοηθάει με την αντιοξειδωτική του δράση στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Το ελαιόλαδο βοηθάει στην λειτουργία της καρδιάς.

Βέβαια, και σε αυτήν την περίπτωση, η υπερβολή δεν κάνει καλό! Καλό θα ήταν να μην καταναλώνετε υπερβολική ποσότητα ταραμά γιατί πέρα από το ότι αποτελεί μία θερμιδική βόμβα (1 κουταλάκι ταραμά = 100 θερμίδες) περιέχει και αρκετό νάτριο που προκαλεί προβλήματα υπέρτασης.

Καλό τριήμερο! 
Καλή Σαρακοστή!

Biomedis GrTeam



Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα μας ή επικοινωνήστε μαζί μας:
e-mail: biomedisteam@gmail.com
τηλ.:+30 698 0059 799.



Μπορείτε να δείτε τις συσκευές μας και να τις παραγγείλετε online στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Biomedis
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια