Τελευταία Νέα
latest

728x90

header-ad

468x60

header-ad

Οδηγός για Σκλήρυνση κατά πλάκας. Λύσεις υπάρχουν!

Η σκλήρυνση κατά πλάκας ταλαιπωρεί αρκετό κόσμο

Η σκλήρυνση κατά πλάκας αποτελεί μία εξαιρετικά πολύπλοκη ασθένεια η οποία ταλαιπωρεί ένα κομμάτι του πληθυσμού. Υπολογίζεται πως τα τελευταία έξι χρόνια περίπου 2 με 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως έχουν εμφανίσει την ασθένεια.


Ορισμός ΣκΠ:

            Η επιστημονική ονομασία της ασθένειας είναι πολλαπλή σκλήρυνση (MS) συνηθίζεται, όμως, να αναφέρεται και ως διάχυτη εγκεφαλομυελίτιδα. Αποτελεί μία αυτοάνοση, φλεγμονώδη ασθένεια κατά την διάρκεια της οποίας καταστρέφονται τα μονωτικά καλύμματα των νευρικών κυττάρων τόσο στον εγκέφαλο όσο και στην σπονδυλική στήλη. Η καταστροφή αυτή έχει ως αποτέλεσμα την διαταραχή της ικανότητας επικοινωνίας τμημάτων του νευρικού μας συστήματος, δημιουργώντας κατ’ επέκταση όλα τα συμπτώματα της ασθένειας. Τα συμπτώματα της ασθένειας μπορεί να είναι σωματικά, πνευματικά αλλά και ψυχιατρικά πολλές φορές. 

Καταστροφή του μονωτικού καλύμματος των νεύρων
Σκλήρυνση κατά πλάκας

Συμπτώματα ΣκΠ:

            Η Σκλήρυνση κατά Πλάκας εμφανίζει τα συμπτώματά της με ποικίλους τρόπους. Σε κάποιες περιπτώσεις τα συμπτώματα εμφανίζονται με την μορφή κρίσεων , ενώ μεταξύ αυτών ο ασθενής δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα. Σε άλλες περιπτώσεις τα συμπτώματα εμφανίζονται και δημιουργούνται με την πάροδο του χρόνου, με προοδευτικές όπως αναφέρονται μορφές. Σε πολλές περιπτώσεις πάντως, ειδικά όσο η ασθένεια προχωρά, εμφανίζονται μόνιμα νευρολογικά προβλήματα.

Τα αίτια της ΣκΠ:

Τα αίτια της ασθένειας, αν και αυτή έχει διαγνωστεί επίσημα από το 1868 από τον Jean-Martin Charcot, δεν είναι ακόμα αποσαφηνισμένα. Επικρατέστερες είναι οι εκδοχές να προκύπτει από την καταστροφή του ανοσοποιητικού συστήματος αλλά και από την αποτυχία των κυττάρων να παράγουν την ουσία μυελίνη. Γενετικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες όπως διάφορες λοιμώξεις συμπεριλαμβάνονται επίσης στα αίτια της ασθένειας. Η κλασσική Ιατρική δεν μπορεί να κάνει διάγνωση της ασθένειας, και κρίνοντας μόνο από τα συμπτώματά της φτάνει στην τελική διάγνωση.

Θεραπεία της ΣκΠ:

Θεραπεία για την Κλασσική Ιατρική δεν υπάρχει. Όλες οι ενέργειες της Κλασσικής Ιατρικής αποσκοπούν στη βελτίωση της λειτουργίας μετά από κάποια κρίση καθώς και στην πρόληψη κατά των νέων κρίσεων, χωρίς, όμως, να μπορεί ένας ασθενής να γιατρευτεί. Επίσης, τα φάρμακα που χορηγούνται έχουν αρκετές παρενέργειες γεγονός που οδηγεί σε εναλλακτικές μεθόδους. Μακροπρόθεσμα αποτελέσματα δεν μπορούν να επιτευχθούν. Οι γυναίκες, όμως, καθώς και τα άτομα μικρότερης ηλικίας δείχνουν να ανταποκρίνονται καλύτερα στις παραπάνω θεραπείες, με λιγότερες κρίσεις. Το προσδόκιμο για τους ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας υπολογίζεται να είναι 5 με 10 χρόνια χαμηλότερο από αυτό των μη πασχόντων ανθρώπων.

Πότε και σε ποιους εμφανίζεται η ΣκΠ;

Οι ηλικίες 20 έως 50 φαίνεται να είναι οι πιο επικίνδυνες για την εμφάνιση της ασθένειας, με τις γυναίκες να παρουσιάζουν διπλές πιθανότητες στο να ασθενήσουν σε σχέση με τους άντρες. Σειρά θεραπειών αλλά και διαγνωστικών μεθόδων αναπτύσσονται καθημερινά.

ΣκΠ και Βιοσυντονισμός!

Ο Βιοσυντονισμός διαθέτει όλα εκείνα που χρειάζεται ένας ασθενής. Πρώτα απ'όλα, ο βιοσυντονισμός έχει την δυνατότητα διάγνωσης της ασθένειας με μεγάλη ακρίβεια χάρη στις συχνότητες που εκπέμπονται. Έτσι επιτυγχάνεται η έγκυρη και έγκαιρη διάγνωση η οποία παίζει τεράστιο ρόλο για την άμεση αντιμετώπιση της ασθένειας. Άτομα τα οποία χρησιμοποίησαν την μέθοδο είδαν τρομερή βελτίωση στην υγεία τους και κάποιοι κατάφεραν να φτάσουν και σε επίπεδο πλήρους ίασης. Το ότι ο Βιοσυντονισμός με την Biomedis χτυπά το πρόβλημα στην ρίζα του, τον κάνει αυτόματα ιδανική λύση αντιμετώπισης. Η ασθένεια είναι εξαιρετικά πολυδιάστατη και σοβαρή και σε καμία περίπτωση τα μεγάλα λόγια δεν είναι σκοπός κανενός. Για τον λόγο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι θεραπείες του βιοσυντονισμού γίνονται υπό την επίβλεψη γιατρών, οι οποίοι δίνουν και τις αντίστοιχες συμβουλές. Η μέθοδος του Βιοσυντονισμού, εξάλλου, μπορεί να είναι βοηθητική και δεν έχει σκοπό να αντικαταστήσει σε καμία περίπτωση την Κλασσική Ιατρική.

Ανοίξαμε ένα κεφάλαιο της Υγείας με εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον αλλά και πολύ υλικό. Θα αναφερθούμε εκ νέου με περισσότερα άρθρα στην ασθένεια αυτή. Η Biomedis μπορεί να παρέχει λύσεις οι οποίες και θα αναλυθούν σταδιακά. Για οποιαδήποτε απορία πάνω σε αυτό αλλά και σε άλλα θέματα υγείας περιμένουμε να επικοινωνήσετε μαζί μας!

Biomedis GrTeam

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα μας ή επικοινωνήστε μαζί μας:
e-mail: biomedisteam@gmail.com
τηλ.:+30 698 0059 799.

Μπορείτε να δείτε τις συσκευές μας και να τις παραγγείλετε online στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Biomedis
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια