Τελευταία Νέα
latest

728x90

header-ad

468x60

header-ad

Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας-Προσφορές!


Η 8η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως η παγκόσμια ημέρα γυναίκας. Η γιορτή της γυναίκας εορτάστηκε πρώτη φορά το 1911 και θεσμοθετήθηκε το 1977 από τον ΟΗΕ, ο οποίος κάλεσε όλες τις χώρες του κόσμου να γιορτάσουν την ημέρα για τα δικαιώματα των γυναικών.
  

Η μέρα αυτή είναι αφιερωμένη, επίσης, σε όλες τις γυναίκες που δέχονται σεξιστικές συμπεριφορές ή που γίνονται θύματα βίαιων συμπεριφορών. Μία γυναίκα μπορεί να αντιμετωπίσει σωματική, σεξουαλική, ψυχολογική, λεκτική ή οικονομική βία στο εργασιακό, στο φιλικό ή ακόμη και στο ενδοοικογενειακό περιβάλλον. Η κακοποίηση της γυναίκας συμβαίνει σε οικογένειες κάθε φυλής, θρησκεύματος και σε όλα τα κοινωνικοοικονομικά στρώματα. Σύμφωνα μάλιστα με νέες έρευνες που διεξάγονται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο μία στις πέντε γυναίκες έχει υποστεί κακοποίηση στο οικογενειακό της περιβάλλον.


Ιστορική αναδρομή: 


Η γιορτή των δικαιωμάτων της γυναίκας  έχει τις ρίζες της σε μία μεγάλη εκδήλωση διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Στις αρχές του 20ου αιώνα οι γυναίκες στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ διεκδικούσαν πέρα από καλύτερες συνθήκες εργασίας, ίσα δικαιώματα και δικαιώματα ψήφου.


Γνωρίζατε ότι οι γυναίκες στην Ελλάδα 

αποτελούν το 50,8% του πληθυσμού; 

Σύμφωνα με την απογραφή του 2011 στην Ελλάδα,

οι 5.484.000, από τους 10.815.197 πολίτες, είναι γυναίκες.


Οι Ελληνίδες είναι γυναίκες με έντονη προσωπικότητα και διακρίνονται σε όλους τους τομείς. Αξίζει να αναφερθούν κάποια ιστορικά στοιχεία που αφορούν τις γυναίκες και την θέση τους στα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα της χώρας μας.


 • Στις 5 Φεβρουαρίου 1930 αναγνωρίστηκε το δικαίωμα μόνο του ''εκλέγειν'' για τις Ελληνίδες (φυσικά με περιορισμούς: μπορούσαν να ψηφίσουν μόνο οι εγγράματες γυναίκες που είχαν συμπληρώσει το 30ο έτος της ηλικίας τους και μόνο στις δημοτικές-κοινοτικές εκλογές)
 • Οι γυναίκες στην Ελλάδα ψήφισαν πρώτη φορά στις δημοτικές εκλογές της 11ης Φεβρουαρίου του 1934. Ωστόσο οι γυναίκες που πληρούσαν τις προδιαγραφές ήταν λίγες και οι κατάλογοι δεν ήταν σωστά ενημερωμένοι με αποτέλεσμα να ψηφίσουν περίπου 240-480 γυναίκες.
 • Με τον νόμο 2159 στις 28 Μαΐου 1952 οι γυναίκες αποκτούν ίσα πολιτικά δικαιώματα με τους άνδρες.
  Ελένη Σκούρα
 • 1η γυναίκα Βουλευτής: Ελένη Σκούρα του Ελληνικού Συναγερμού. Η Ελένη Σκούρα και η Βιργινία Ζάννα του Κόμματος Φιλελευθέρων ήταν οι πρώτες γυναίκες υποψήφιες για το βουλευτικό αξίωμα.
 • 1η γυναίκα Υπουργός: Λίνα Τσαλδάρη της ΕΡΕ η οποία ανέλαβε το Υπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας στην κυβέρνηση Καραμανλή.
 • 1η γυναίκα Δήμαρχος: Μαρία Δεσύλλα, στην Κέρκυρα.
 • Το 1975 το ελληνικό Σύνταγμα αναγνωρίζει ότι ''οι Έλληνες και οι Ελληνίδες είναι ίσοι''.
 • 1η γυναίκα Πρωθυπουργός: Βασιλική Θάνου, η οποία διορίστηκε υπηρεσιακή πρωθυπουργός για μικρό χρονικό διάστημα το 2015.
 • 1η γυναίκα Δικηγόρος: Ελένη Καρύδη η οποία έγινε μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών το 1925.


Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε την πρώτη Ελληνίδα Ολυμπιονίκη, την Βούλα Πατουλίδου, η οποία κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης, το 1922, στα 100m εμπόδια, κάνοντας υπερήφανους όλους τους Έλληνες.


Βλέπουμε, λοιπόν, ότι οι γυναίκες προσφέρουν όσα και οι άνδρες σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής. Στην πολιτική, στην οικονομία, στην παιδεία και στον αθλητισμό οι γυναίκες διαπρέπουν και μάλιστα ξεχωρίζουν.

Στις μέρες μας, η γιορτή αυτή πέρα από το πολιτικό και κοινωνικό της νόημα, έχει αποτελέσει και μία ευκαιρία για να εκφράσουν οι άνδρες την αγάπη τους απέναντι στις γυναίκες, όπως για παράδειγμα συμβαίνει  την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Ο βιοσυντονισμός δε θα μπορούσε να μην σκεφτεί τις γυναίκες μία τέτοια ημέρα...

Οι γυναίκες αυτές τις μέρες ζητούν φροντίδα, προσοχή, αγάπη και θαυμασμό! 
Όλα αυτά μπορείτε να τους τα προσφέρετε κάνοντάς τους ένα δώρο βιοσυντονισμού! 
Υπάρχουν ειδικές προσφορές για να κάνετε δώρο μία συσκευή βιοσυντονισμού στις γυναίκες της ζωής σας. Η μητέρα, η αδελφή, η σύζυγος, η κόρη, η φίλη σίγουρα θα εκτιμήσουν ένα τέτοιο δώρο που είναι χρήσιμο σε θέματα υγείας, ομορφιάς και ευεξίας!
Αλλά και οι γυναίκες, που διαβάζουν το άρθρο, αξίζει να κάνουν στον εαυτό τους ένα δώρο μεγάλης σημασίας για τον οργανισμό και το σώμα! 

Οι εκπτώσεις στις συσκευές μας είναι πολύ δελεαστικές:


 • BIOMEDIS M 15% Από 28.500 τώρα 24.225 ρούβλια
 • ANDROID 10% Από 40.500 τώρα 36.450 ρούβλια
 • BIOFON    25% Από 14.925 τώρα 11.200 ρούβλια (ο αριθμός των συσκευών είναι περιορισμένος)
 • BIOTEST 10% Από 14.700 τώρα 13.2307ρούβλια
 • BIOTEST M 10% Από 14.700 τώρα 13.730 ρούβλια
 • ECOFOOD 10% Από 19.500 τώρα 17.550 ρούβλια
 • THERAPY GLASSES  (γυαλιά χρωματοθεραπείας) 10 % Από  19.500 τώρα 17.550 ρούβλια
Έκπτωση σε όλα τα ΒΙΟ-πακέτα  20%


 • ** Πατήστε πάνω στα ονόματα των συσκευών για να δείτε τις συσκευές του βιοσυντονισμού!!


Περίοδος εκπτώσεων 3-14 Μαρτίου!!


Biomedis GrTeam

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα μας ή επικοινωνήστε μαζί μας:
e-mail: biomedisteam@gmail.com
τηλ.:+30 698 0059 799.

Μπορείτε να δείτε τις συσκευές μας και να τις παραγγείλετε online στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Biomedis
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια