Τελευταία Νέα
latest

728x90

header-ad

468x60

header-ad

Τι είναι η αλλεργία;


Αλλεργία ονομάζεται η αντίδραση του οργανισμού σε ουσίες του περιβάλλοντος οι οποίες υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν είναι βλαβερές και ονομάζονται αλλεργιογόνα. 
Τα αλλεργιογόνα εισέρχονται στον οργανισμό μέσω της εισπνοής, της κατάποσης ή της επαφής με το δέρμα. 
Ποιες όμως ουσίες θα μπορούσαν να λειτουργούν ως αλλεργιογόνα; 
Οι ουσίες που περιέχονται στα γαλακτοκομικά, στα αυγά, στους ξηρούς καρπούς, στις φράουλες κ.α. αποτελούν την πρώτη κατηγορία αλλεργιογόνων, τα τροφικά αλλεργιογόνα.
Οι ουσίες όπως γύρη φυτών, ακάρεα σκόνης σπιτιού, δηλητήρια εντόμων αποτελούν την δεύτερη κατηγορία αλλεργιογόνων, τα περιβαλλοντικά αλλεργιογόνα.

Πόσα είδη αλλεργιών υπάρχουν; Οι αλλεργίες μπορούν να διακριθούν σε πολλές κατηγορίες ανάλογα με τη συμπτωματολογία τους και τα αίτια που τις προκαλούν. 

Περιληπτικά:

  • Αλλεργική ρινίτιδα: κατά κύριο λόγο είναι εποχική. Την καταλαβαίνουμε από την φαγούρα στη μύτη, στον ουρανίσκο, στον λάρυγγα, από το φτέρνισμα και φυσικά από την καταρροή.
  • Επιπεφυκίτιδα: συνήθως εμφανίζεται την άνοιξη. Βασικό της γνώρισμα είναι το κοκκίνισμα στην  περιοχή των ματιών, η φαγούρα και οι εκκρίσεις από τα μάτια. 
  • Αλλεργικό άσθμα: όταν δεν πρόκειται για ίωση και τα συμπτώματα είναι έντονος και ξηρός βήχας, πόνος στο στήθος κτλ καλό θα ήταν να ελέγξουμε αν πάσχουμε από αλλεργικό άσθμα. 
  • Αλλεργίες του δέρματος: Κύρια συμπτώματα είναι η εμφάνιση εξανθήματος, φαγούρα, πρήξιμο, κοκκινίλες, απολέπιση.
  • Αλλεργίες από δηλητήρια εντόμων: Βασική συμπτωματολογία είναι ο ερεθισμός και το πρήξιμο του δέρματος.
  • Τροφικές αλλεργίες: Ο εμετός, οι κοιλιακοί πόνοι, η διάρροια, ο κνησμός, το οίδημα και τα εξανθήματα είναι τα κύρια συμπτώματα της τροφικής αλλεργίας. 


    '' Ένας στους τρεις ανθρώπους είναι αλλεργικός σε κάτι!''Γνωρίζατε ότι οι αλλεργικές αντιδράσεις εκδηλώνονται άμεσα, δηλαδή μέσα σε διάστημα λίγων λεπτών έως δύο ωρών από την επαφή με το αλλεργιογόνο;


Ο Βιοσυντονισμός θεραπεύει και τις αλλεργίες! Υπάρχουν ειδικά complex και προγράμματα ενάντια στις αλλεργίες που μπορούν να βοηθήσουν τον οργανισμό σας να επανέλθει. Εκτός από τα complex ενάντια στις αλλεργίες μπορείτε να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να προλαμβάνει τέτοιες ασθένειες με τα ειδικά complex Προστασίας Οργανισμού ή Σταθεροποίησης Ανοσοποιητικού.


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα μας

ή επικοινωνήστε μαζί μας:

e-mail: biomedisteam@gmail.com

τηλ.:+30 698 0059 799.


Μπορείτε να δείτε τις συσκευές μας και να τις παραγγείλετε online στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Biomedis. 
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια