Τελευταία Νέα
latest

728x90

header-ad

468x60

header-ad

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΓΝΩΣΗΕάν κατανοήσουμε και εντάξουμε σε ένα ευρύτερο πλαίσιο επίγνωσης τους εαυτούς μας, μπορεί να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα για τη ζωή και την υγεία μας..!
Ο χρυσός κανόνας-οδηγία για τους γιατρούς-θεραπευτές, που ετέθη από τον πατέρα της Ιατρικής Ιπποκράτη, είναι: "Ασκείν περί τα νοσήματα δύο, ωφελέειν ή μη βλάπτειν". Δηλαδή ο θεραπευτής πρέπει να ωφελεί τον άρρωστο ή τουλάχιστον να μην τον βλάπτει. Οι σημερινοί γιατροί, όμως, τηρούν αυτόν τον κανόνα; Απ' ότι φαίνεται δυστυχώς, αυτό έχει παύσει να υφίσταται, δεκάδες χρόνια πριν και ειδικότερα επί των ημερών μας... 

Έτσι εύλογα έχουν ειπωθεί χαρακτηριστικά τα παρακάτω από διακεκριμένους επιστήμονες του χώρου της υγείας:


  • «Εάν όλα τα φάρμακα, που υπάρχουν στον κόσμο, ρίχνονταν στη θάλασσα, θα ήταν πολύ κακό για τα ψάρια και πολύ καλό για την ανθρωπότητα.» Oliver W. Holmes, καθηγητής ιατρικής τού πανεπιστημίου τού Harvard, 19ος αιώνας.
  • «Ο ασθενής, που παίρνει φάρμακο, πρέπει να αναρρώσει δυο φορές. Μια από τη νόσο και μια από το φάρμακο.» William Osler, MD, 19ος-20ος αιώνας.
  • «Η ιατρική τέχνη μέσα σε 1.800 χρόνια έχει σκοτώσει αναρίθμητες χιλιάδες. Η ιστορία τής ιατρικής είναι η ιστορία των μοιραίων σφαλμάτων.» Magnus Hirschfeld, MD, 19ος-20ος αιώνας.
  • «Πρέπει να ομολογήσουμε, ότι η ιατρική απέτυχε οικτρά στην αποστολή της.» Wood, MD.


Σήμερα τα πράγματα, όσον αφορά τους γιατρούς και τις μεθόδους που χρησιμοποιούν, έχουν πράγματι πάρει δραματικές διαστάσεις εις βάρος της υγείας των ανθρώπων, αυτής που θα έπρεπε κανονικά να υπηρετούν. Αυτό, εκτός των άλλων, επιβεβαιώνεται και με διάφορες μελέτες-αναλύσεις, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Σταχυολογούμε παρακάτω μερικές από αυτές, που προέρχονται από τις ΗΠΑ (λόγω της μεγαλύτερης αξιοπιστίας τους):

Ένα άρθρο στο έγκριτο περιοδικό "Journal of the American Medical Association" αναδεικνύει το γεγονός, ότι περίπου 106.000 αμερικανοί ασθενείς, που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, πεθαίνουν κάθε χρόνο από φάρμακα, που συνταγογραφούνται σωστά και χορηγούνται σωστά, ενώ είναι εκατομμύρια αυτοί που υποφέρουν από σοβαρές παρενέργειες και βασίμως εικάζεται ότι οι αριθμοί των θανάτων και των παρενεργειών από τα μη σωστά συνταγογραφημένα φάρμακα είναι πολύ μεγαλύτεροι. Γενικότερα σε 225.000 ανέρχονται οι θάνατοι τον χρόνο από ιατρογενείς αιτίες και αν ληφθούν υπ' όψη και κάποιες άλλες παράμετροι, μπορεί να πλησιάζουν τις 300.000 ετησίως. (Journal of the American Medical Association, 284, 4, 483-5, July 2000).

Σύμφωνα με ένα άλλο δημοσίευμα, η "American Medical Association" επισημαίνει, ότι τα φάρμακα σκοτώνουν 198.815 ανθρώπους, στέλνουν 8,8 εκατομμύρια ανθρώπους στα νοσοκομεία και αποτελούν το 28% των εισαγωγών στα νοσοκομεία, σε ετήσια βάση. (“Reaction” American Medical News, January 15, 1996, 11).

Τα πιο ανησυχητικά όλων, όμως, είναι τα όσα αναφέρουν έγκριτοι γιατροί-ερευνητές σε δημοσίευμά τους στο "Life Extention" τον Μάρτιο του 2004 σχετικά με τους θανάτους, που προκαλούνται από την άσκηση της ιατρικής. Εκεί συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής: Ο αριθμός των ανθρώπων, που έχουν σε νοσοκομεία ανεπιθύμητες παρενέργειες σε συνταγογραφούμενα φάρμακα είναι 2,2 εκατομμύρια. Ο αριθμός των άσκοπα συνταγογραφούμενων αντιβιοτικών για ιογενείς λοιμώξεις είναι περίπου 20 εκατομμύρια ετησίως και ανέρχεται σε δεκάδες εκατομμύρια μη απαραίτητα αντιβιοτικά το χρόνο. Ο αριθμός των μη απαραίτητων ιατρικών και χειρουργικών επεμβάσεων είναι 7,5 εκατομμύρια. Ο αριθμός των ανθρώπων, που νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομεία άσκοπα ήταν 8,9 εκατομμύρια. Και το πιο εκπληκτικό όλων είναι, ότι ο συνολικός αριθμός των ιατρογενών θανάτων ανέρχεται σε 783.936, γεγονός που αποδεικνύει, ότι το αμερικανικό ιατρικό σύστημα είναι η κύρια αιτία θανάτου και βλάβης στις Ηνωμένες Πολιτείες, αφού το 2001, για παράδειγμα, το ετήσιο ποσοστό θανάτου από καρδιοπάθεια ήταν 699,697 και το ετήσιο ποσοστό θανάτου από καρκίνο ήταν 553.251 (Null G, Denn C, Feldman M, Rasio D, Smith D, Death by Medicine, Life Extention, March 2004).

Από όλα τα παραπάνω, αλλά και από άλλα στοιχεία που προκύπτουν, γίνεται πλέον φανερό, ότι την σημερινή εποχή οι γιατροί και τα φάρμακα αρρωσταίνουν περισσότερους από όσους θεραπεύουν και στέλνουν στον θάνατο περισσότερους ανθρώπους από όσους πεθαίνουν από διάφορα άλλα προβλήματα υγείας! Ας πάρουμε όμως όλη την ιστορία της ιατρικής από την αρχή και ας ανατρέξουμε στα βασικά σημεία που χαρακτηρίζουν αυτή τη πορεία μέχρι των ημερών μας...
Στους αρχαίους πολιτισμούς και ειδικότερα στην αρχαία Ελλάδα, οι άνθρωποι βρίσκονταν πιο κοντά στην ουσιαστική γνώση και είχαν πολύ μεγαλύτερη επίγνωση για τον άνθρωπο σε σχέση με την ολότητα και τη βαθύτερη φύση του, γι' αυτό και οι τότε θεραπευτές λειτουργούσαν αρμονικά με την απώτερη ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης και χωρίς να χρησιμοποιούν μεθόδους σε προβλήματα υγείας, που δεν ήσαν συμβατές με αυτήν. Γενικώς οι άνθρωποι, όμως, ενώ αρχικά είχαν ευρύτερη επίγνωση και διέθεταν σε μεγάλο βαθμό αυτογνωσία, όντας συνδεδεμένοι με την ευρύτερη ολότητα και προσδιορίζοντας τους εαυτούς τους σε σχέση με αυτήν, στην συνέχεια σταδιακά απομακρύνονταν από την αληθινή γνώση και αποσυνδέονταν από το "Όλον", με αποτέλεσμα να περιχαρακώνονται στην ατομικότητά τους, αποκομμένοι από την παγκόσμια ενότητα και αρμονία. 

Έτσι το μεγαλύτερο μειονέκτημα των ανθρώπων σήμερα είναι η λεγόμενη "χωριστότητα", η απομάκρυνσή τους, δηλαδή, από την βαθύτερη ουσία και την απώτερη γνώση και η αποσύνδεσή τους από το ευρύτερο "Όλον". Η αληθινή και πλατειά γνώση, στην μακρά ανθρώπινη πορεία μετασχηματίστηκε στη λεγόμενη επιστήμη και οι επιστήμονες της σύγχρονης εποχής πέρασαν στην απόλυτη εξειδίκευση, όπου ο καθένας από αυτούς έχει σπουδάσει και έχει σαν αντικείμενο ενασχόλησης ένα πολύ μικρό μέρος ενός άπειρου συνόλου, του οποίου πεισματικά θέλει να αγνοεί την ύπαρξη. Όπως όλοι, λοιπόν, οι επιστήμονες, έτσι ακριβώς και οι γιατροί, κουβαλώντας, ως άνθρωποι, το ίδιο βασικό μειονέκτημα κάνουν το λάθος να αντιμετωπίζουν τον άνθρωπο, ως μία θαυμασία μεν, αλλά μηχανή δε. Ο "μηχανιστικός" αυτός τρόπος αντίληψης και αντιμετώπισης των ανθρώπων, εκ μέρους των γιατρών, έχει σαν αποτέλεσμα αυτοί να παραβλέπουν την βαθύτερη ουσία της ύπαρξής μας και συνεπώς να αγνοούν τα βαθύτερα αίτια των διαταραχών και των προβλημάτων σε επίπεδο υγείας, τα οποία και προσπαθούν, εν τέλει, να αντιμετωπίσουν αποσπασματικά, αφού πλέον έχουν γίνει εμφανείς οι επιπτώσεις τους, στρεφόμενοι λίγο-πολύ εναντίον των συμπτωμάτων που αυτά παράγουν.

Ο εσφαλμένος τρόπος λειτουργίας των γιατρών, όσον αφορά την υγεία, που οφείλεται κυρίως στην έλλειψη αυτογνωσίας και επίγνωσης, ως βασικό μειονέκτημα των ανθρώπων και των επιστημόνων, λόγω της "χωριστότητας" από την αληθινή γνώση και ουσία και από την ευρύτερη πραγματικότητα, είναι μόνο ένα μέρος του κακού. Το άλλο κακό, που οφείλεται και αυτό κατά βάση στους ίδιους λόγους, είναι ότι οι άνθρωποι τη σημερινή εποχή καταδυναστεύονται από μια παγκόσμια επικυριαρχία, που έχει υποδουλώσει και εκμεταλλεύεται όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, μέσα από ένα παντοδύναμο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα, που έχει επιβληθεί πλέον κατά κράτος και αποτελεί τη μεγαλύτερη παθογένεια της σημερινής ανθρωπότητας.  Η υγεία, όπως είναι φυσικό, είναι ένας προνομιούχος τομέας, ως πηγή πλουτισμού, που η παγκόσμια επικυριαρχία, μέσω του παντοδύναμου οικονομικού μηχανισμού που έχει επιβάλει παντού, έχει στρέψει την προσοχή της, με σκοπό την εκμετάλλευση των πολλών προς "όφελος" των ελαχίστων και αυτή η εκμετάλλευση, όπως συμβαίνει και με τους άλλους τομείς που ελέγχονται μέσα από το ίδιο σύστημα, ταυτίζεται πολλές φορές και με τη εξόντωση των ανθρώπων σε ευρεία κλίμακα. Ας δούμε λοιπόν κατάματα τη σημερινή πραγματικότητα...

Τα τελευταία 50 χρόνια, κάθε χρόνο ξοδεύονται τρισεκατομμύρια, κυρίως από τις πιο προηγμένες χώρες, για νέες ιατρικές έρευνες, μεθόδους, φάρμακα, μηχανήματα κλπ. στο χώρο της υγείας. Όμως και παρά το ότι, το 90% των κυκλοφορούντων φαρμάκων έχουν εμφανισθεί μέσα σε αυτό το διάστημα, η νοσηρότητα σε παγκόσμιο επίπεδο αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς και εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά στα χιλιάδες νοσοκομεία του πλανήτη. Ταυτόχρονα και ενώ κατακλυζόμαστε συνεχώς από όλο και περισσότερες νέες ιατρικές, φαρμακευτικές και τεχνολογικές μεθόδους θεραπείας, οι στατιστικές δείχνουν ραγδαία αύξηση των καρκίνων, των "νοσημάτων φθοράς", του A.I.D.S., των αυτοάνοσων νοσημάτων και άλλων, συνήθως βαριών και ανίατων νόσων.

Δεν υπάρχει λοιπόν καμιά αμφιβολία, ότι στο χώρο της υγείας έχει στηθεί μια τεράστια παγκόσμια βιομηχανία, που παράγει συνεχώς ασθενείς και σκοτώνει όλο και περισσότερους, με τους θανάτους μόνο από τα φάρμακα να ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια ανυποψίαστων ανθρώπων. Έτσι η ανθρώπινη υγεία έχει καταντήσει να είναι η πιο κερδοφόρα εμπορική επιχείρηση διεθνώς, με τις φαρμακοβιομηχανίες να έχουν διευρύνει την πελατεία τους, αφού δημιουργούν συνεχώς νέους αρρώστους, με αποτέλεσμα, όπως είναι φυσικό, να διευρύνεται και ο τζίρος τους. Πολύ χαρακτηριστικά, ανάμεσα στις 500 πιο κερδοφόρες Πολυεθνικές Εταιρείες του πλανήτη, οι δέκα πιο πλούσιες Φαρμακοβιομηχανίες κατέχουν τις πρώτες θέσεις, με τα κέρδη τους να ξεπερνούν το άθροισμα των κερδών των υπολοίπων 490, ποσό που αγγίζει τα 40 δις δολάρια ετησίως! (πηγή: Fortune, 500). Το πιο εξωφρενικό όμως είναι, ότι διαθέτουν περισσότερα από 11 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο για να προωθούν τα προϊόντα τους, μέσω της χρηματοδότησης και των παροχών στους ίδιους τους λειτουργούς της υγείας, μισθοδοτώντας στην ουσία, με ένα ποσό της τάξεως των 8.000 με 13.000 ευρώ ετησίως, κάθε γιατρό σε κάθε χώρα του κόσμου! Σημειολογικά επίσης αναφέρουμε, ότι στις 14 Ιουνίου του 2003 στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης, που δικάζει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ο Γερμανός ερευνητής-γιατρός Δρ Ματίας Ραθ μαζί με άλλους, έκαναν μήνυση σε οκτώ μεγάλες πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες, με κατηγορίες για γενοκτονία και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και συγκατηγορούμενους έθεσαν πολλούς πολιτικούς πρώτης γραμμής, καθώς και τους μεγαλύτερους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς του πλανήτη, όπως η Rockefeller Financial, η Rothschild Group και η JP Morgan Group! Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός, ότι ο ίδιος γιατρός πρωταγωνιστεί και σε πολλές άλλες εκδηλώσεις, όπου υποστηρίζει μετ' επιτάσεως, παραθέτοντας πολλά στοιχεία, ότι πίσω και από τους δύο Παγκοσμίους Πολέμους, ούτε λίγο - ούτε πολύ, βρίσκονταν τα μεγάλα οικονομικά καρτέλ του χώρου της υγείας και τα συμφέροντά τους! Εάν θέλουμε πραγματικά να δούμε τι συμβαίνει τελικά στο χώρο της υγείας, πρέπει να παραδεχθούμε ότι η ασύστολη κερδοσκοπία των φαρμακοβιομηχανιών βασίζεται στην ανθρώπινη ύπαρξη και η απόδοση της επένδυσής τους εξαρτάται κυρίως από τη διατήρηση, τη δημιουργία, ή και την επέκταση των ασθενειών, ενώ αντίθετα η πρόληψη και η εξάλειψη των ασθενειών μειώνει δραστικά την αγορά των φαρμάκων και των άλλων παρεμβατικών μεθόδων, που ακολουθεί η συμβατική ιατρική. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι όλο αυτό "το σύστημα" εμποδίζει με διάφορους τρόπους και συστηματικά τη πρόληψη και την εξάλειψη των ασθενειών και επιτυγχάνει τους σκοτεινούς σκοπούς του, έχοντας ενορχηστρώσει ένα τεράστιο προπαγανδιστικό δίκτυο, διαπλεκόμενο με την ιατρική, τα μέσα μαζικής επικοινωνίας και την πολιτική. Το πιο εξωφρενικό όμως είναι ότι ακόμη και προτεινόμενοι ως "εναλλακτικοί" τρόποι υποστήριξης της υγείας, όπως για παράδειγμα τα συμπληρώματα διατροφής, είναι πλήρως αλλοτριωμένοι από το ίδιο "σύστημα", αφού τα κυκλοφορούντα σχετικά σκευάσματα είναι πολλές φορές πολύ περισσότερο επικίνδυνα και από τα φάρμακα, γιατί δεν υπόκεινται σε κανένα έλεγχο και πωλούνται ακόμη και στα "σούπερ μάρκετ"..! 

Βλέπουμε λοιπόν συμπερασματικά, ότι στα πλαίσια του "πανίσχυρου παγκόσμιου συστήματος", που το κέρδος και τα οικονομικά συμφέροντα κυριαρχούν των πάντων, ακόμη και των ανθρώπινων αξιών, η υγεία δεν αποτελεί εξαίρεση.

Η "θεραπευτική" αρχή, που βασίζεται η σημερινή συμβατική ιατρική και φαρμακευτική, είναι η γνωστή από την αρχαιότητα και περιγραφόμενη από τη φράση «ενάντια εναντίοις», που έχει σαν στόχο κυρίως να αντιτίθεται στις επιπτώσεις των ασθενειών και στα  συμπτώματά τους. Ο τρόπος, όμως, αυτός αντιμετώπισης των ασθενειών κατά την αρχαιότητα, αν και εφαρμοζόταν επικουρικά, αλλά πάντοτε με ήπιο τρόπο και φυσικά μέσα, ήταν κυρίως για την καταπράϋνση των συμπτωμάτων  και όχι ιδιαίτερα γι' αυτή καθ' εαυτή τη θεραπεία. Η σύγχρονη όμως θεραπευτική, αυτή την αρχή, την ανέδειξε σε υπέρτατο νόμο, με αποτέλεσμα σε μεγάλο ποσοστό οι ασθένειες να μην θεραπεύονται, αλλά να "απωθούνται" σε ένα βαθύτερο επίπεδο και συχνά να επανεμφανίζονται με το ίδιο ή άλλο προσωπείο, αφού δεν αντιμετωπίζεται η "ρίζα" του προβλήματος και δεν εξισορροπείται σε επίπεδο "πρωταρχικής ουσίας" ο ανθρώπινος οργανισμός, ώστε να επανέλθει η αρμονία του. Αξίζει εδώ να αναφέρουμε, ότι πολλοί κλασικοί γιατροί που παρέκκλιναν από το σύγχρονο αυτό ιατρικό δόγμα, ακολουθώντας άλλους εναλλακτικούς δρόμους θεραπείας, εκδιώχθηκαν ανελέητα από το παγκόσμιο κατεστημένο, που μονοπωλεί τον χώρο της υγείας. Τα παραδείγματα με τις διώξεις "αιρετικών" γιατρών είναι δυστυχώς πολλά και έχουν ξεκινήσει δεκαετίες πίσω. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους Ρέιμοντ Ράιφ (από την δεκαετία του '30), τον μεγάλο φιλόσοφο και γιατρό Βίλχεμ Ράιχ, τον σπουδαίο Πολωνό γιατρό Στανισλάβ Μπουρζίνσκι, και πρόσφατα τον Ρίκε Γκέερτ Χάμερ.
Οι λειτουργοί της υγείας τη σύγχρονη εποχή, ευρισκόμενοι σε μία πλάνη, έχουν πάρει τον λάθος δρόμο και κινούνται στο δρόμο της φθοράς και της απώλειας, που έτσι κι' αλλιώς κινείται ολόκληρη η ανθρωπότητα. Για να μπορέσουμε να επανέλθουμε και να φροντίσουμε, ίσως το μεγαλύτερο αγαθό, την υγεία μας, είναι κατ' αρχάς απαραίτητο να κατανοήσουμε ότι ο άνθρωπος είναι μέρος της ενιαίας ολότητας... Οι προκλασικοί αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι γνώριζαν πολύ καλά για την απώτερη ουσία των πάντων, αλήθεια που επιβεβαιώνεται σήμερα από τις νεώτερες φυσικές επιστήμες. Για παράδειγμα, κατά τον μεγάλο προσωκρατικό φιλόσοφο Παρμενίδη, η συστατική ουσία των πάντων είναι μία, ενιαία και αδιαίρετη (και κατά την έκφρασή του: "ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"), μη προσιτή στις αισθήσεις, αλλά προσιτή στη νόηση. Η σημερινή επιστήμη έχει έρθει να επιβεβαιώσει απόλυτα αυτές τις δοξασίες. Έτσι κατά την "Θεωρία της Σχετικότητας" του Αινστάιν, το Σύμπαν είναι "χωροχρονικό συνεχές", αδιαίρετο και ενιαίο, τουλάχιστον 4 διαστάσεων, απρόσιτο στις ανθρώπινες αισθήσεις, οι οποίες μόνο 3 διαστάσεων χώρους αντιλαμβάνονται και οι οποίες για λόγους επιστημονικής και μόνο παρατήρησης κομματιάζουν το συμπαντικό "χωροχρονικό συνεχές" στα μέρη του χώρου και του χρόνου ξεχωριστά. Οι ιδιότητες των μερών όμως αυτών, όταν παρατηρούνται διασπασμένα, δεν εκπροσωπούν πραγματικές ιδιότητες του συμπαντικού "χωροχρονικού συνεχούς", αλλά ψευδαισθήσεις των αισθήσεων και της ανθρώπινης Φυσιολογίας..! Ξεκάθαρα λοιπόν τα πάντα είναι ενέργεια, όσα βλέπουμε και αισθανόμαστε κι όσα δεν βλέπουμε και δεν αισθανόμαστε. Η ζωτική ενέργεια είναι παντού, διαπερνά και περιβάλλει όλη τη φύση, κάθε έμβιο ον, κάθε άνθρωπο, κάθε όργανο και κάθε κύτταρό του. Οι αρχαίοι Έλληνες κατείχαν αυτή τη γνώση, της ολιστικής δηλαδή διάστασης του ανθρώπου. Έτσι η έννοια αυτή είναι αποτυπωμένη στην Ελληνική λέξη "Όλον" και φυσικά, ως έννοια, μεταφέρθηκε και σε όλες τις άλλες γλώσσες που έλκουν την καταγωγή τους από την αρχαία Ελληνική. Για παράδειγμα στην Αγγλική, η λέξη θεραπεία (healing) έχει την ίδια ρίζα με τη λέξη Όλον (Whole). Όλον (whole), Υγεία (health), θεραπεία (healing) και Ιερός (holy) έχουν την ίδια ρίζα. Να θεραπευθείς, δηλαδή, σημαίνει να γίνεις ένα με το Όλον. Ένας άρρωστος, δεν είναι παρά ένας αποσπασμένος άνθρωπος, που έχει χάσει τη σύνδεσή του με το Όλον. Και η θεραπεία του δεν είναι τίποτα άλλο παρά η επανασύνδεσή του με το Όλον. Ή για να μιλήσουμε με όρους φυσικής, αφού το "Όλον" δεν είναι τίποτα άλλο παρά ενέργεια, για να θεραπευθούμε πρέπει να "επανασυντονιστούμε" με αυτήν...

Είμαστε φτιαγμένοι έτσι, ώστε να αναγνωρίζουμε τα ζώα και τα φυτά σαν ύλη, αλλά οι φυσικοί επιστήμονες της κβαντικής φυσικής απέδειξαν, πως η ύλη, συμπεριλαμβανομένου και του ανθρωπίνου σώματος, δεν είναι τίποτα άλλο παρά συμπυκνωμένη ενέργεια. Αυτή η θεώρηση, όπως είναι φυσικό, έχει ανοίξει ένα τεράστιο πεδίο και ειδικότερα για την επιστήμη της ιατρικής, αφού έτσι προσεγγίζει με μοναδικό τρόπο τη βαθύτερη ουσία της ίδιας της ζωής και συνεπώς τους απώτερους μηχανισμούς της διατήρησης της υγείας και της αποκατάστασης των διαταραχών της. Σύμφωνα λοιπόν με τη κβαντική φυσική, τα κύτταρα κάθε ζώσας ύλης ανταλλάσουν συνεχώς πληροφορίες με τη μορφή ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων ενέργειας και όλες οι χημικές διεργασίες και μεταβολές στο ανθρώπινο σώμα, που κατά βάση είναι ηλεκτρικές, ρυθμίζονται ανάλογα με το είδος της πληροφορίας που ανταλλάσσεται, με ηλεκτρομαγνητικά κύματα. Οι διάφορες διαταραχές εκδηλώνονται αρχικά σε αυτό το ενεργειακό υπόστρωμα, σαν αποσυντονισμός από τη "φυσιολογική συχνότητα" και αυτό συμβαίνει πολύ πριν οι διαταραγμένες συχνότητες εμφανιστούν σαν παθολογικές οντότητες στο σωματικό επίπεδο. Ο βιοσυντονισμός είναι μια νέα τεχνολογική μέθοδος, οι οποία στηρίζεται σε αυτές ακριβώς τις επιστημονικές γνώσεις και ανακαλύψεις  και με βάση αυτό είναι σε θέση να αποτελέσει μία πολύτιμη ασπίδα για την αποτροπή, καθώς και μία μεγάλη βοήθεια για την αποκατάσταση πολλών από τις διαταραχές που συμβαίνουν σε έναν οργανισμό. Η εξέλιξη του βιοσυντονισμού βασίστηκε, κατ' αρχάς, στην εμπειρία του ηλεκτροβελονισμού, που ήταν συνέχεια της αρχαίας μεθόδου του βελονισμού. Έτσι κατ’ ανάλογο τρόπο επιχειρήθηκε η λήψη και η επιστροφή στο σώμα ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων διαφόρων συχνοτήτων. Κατ' αυτό το τρόπο επιτεύχθηκε, με τη μελέτη και τη καταγραφή των φυσιολογικών και παθολογικών συχνοτήτων στην αρχή και με την εκπομπή των κατάλληλων ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων στη συνέχεια, που αδρανοποιούσαν τα παθολογικά, η ενεργειακή εξισορρόπηση με αποτέλεσμα την αποκατάσταση της ομοιοστασίας του οργανισμού. Έγινε έτσι δυνατό, να ανακουφισθεί ο οργανισμός και οι ρυθμιστικές του λειτουργίες από τις επιβαρυντικές ταλαντώσεις, είτε αυτές προέρχονται από το ίδιο το σώμα, είτε από ξένες ουσίες και μικροοργανισμούς που έχουν βρεθεί μέσα του. Είναι γεγονός ότι ο βιοσυντονισμός, στη πράξη, έχει αποδειχθεί ότι είναι μία εξαιρετικά αποτελεσματική μέθοδος, τόσο για τη πρόληψη και τη βελτίωση, όσο και για την αποκατάσταση της υγείας μας με απόλυτα φυσικό τρόπο. Ο τρόπος που λειτουργεί ο βιοσυντονισμός, ως εκ της φύσεώς του, στερείται παρενεργειών, αφού εφαρμόζει ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες με σκοπό να εξισορροπήσει αντίστοιχες διαταραγμένες στον οργανισμό και είναι φυσικό ότι αν αυτές δεν υπάρχουν δεν επιφέρει κάποιο αποτέλεσμα, έχοντας έτσι τη μοναδική ιδιαιτερότητα να συντάσσεται απόλυτα με το "ωφελέειν ή μη βλάπτειν" του Ιπποκράτη. Για να κατανοήσουμε καλύτερα αυτό το μεγάλο πλεονέκτημα του βιοσυντονισμού, δεν έχουμε παρά να δούμε για παράδειγμα το γεγονός, ότι εάν εφαρμόσουμε ένα ανάλογο πρόγραμμα επίδρασης στο γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα σε έναν άνδρα, αυτό δεν θα έχει απολύτως καμία επίδραση επάνω του, αφού το εφαρμοζόμενο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο δεν "βλέπει" κάποιο αντίστοιχο στον οργανισμό με την ίδια ιδιοσυχνότητα.

Η θεραπεία με βιοσυντονισμό, λαμβάνοντας υπόψη και αντιμετωπίζοντας τις βαθύτερες αιτίες εκδήλωσης των ασθενειών, πάει ένα βήμα πιο πέρα από τη συμβατική ιατρική, που στις πλείστες των περιπτώσεων εξαντλείται στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων και των τελικών συνεπειών τους. Υπερβαίνει την αναποτελεσματική και πολλές φορές επιζήμια, όπως αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων, αρχή  του "ενάντια εναντίοις", που έχει υιοθετήσει η κατεστημένη θεραπευτική και αντιτάσσει το πλήρως εναρμονισμένο με την ολότητα και την βαθύτερη φύση του ανθρώπου "όμοια ομοίοις". Ο μεγάλος προκλασικός φιλόσοφος Εμπεδοκλής, που θεωρείται ο πρωτοπόρος των νεώτερων φυσικών επιστημών, έλεγε ότι τα πάντα κινούνται από δύο αντίθετες δυνάμεις: Η μία  το "νείκος" (εχθρότητα - αντίθεση) κατατείνει προς τη φθορά, την απώλεια, την αποσύνθεση και το χάος και η άλλη η "φιλότητα" (έρωτας - ένωση) οδηγεί στην ενότητα, την αρμονία την ανασύνθεση και τη τάξη. Στην "αντιθετική", λοιπόν, πρόταση της συμβατικής ιατρικής, ο βιοσυντονισμός προτείνει την επανένωση και τον εναρμονισμό με το απώτερο "Όλον" και τη βαθύτερη ύπαρξή μας. Για πάρα πολλά χρόνια ο κατ' εξοχήν θεωρούμενος φορέας της γνώσης, η επιστήμη, μας οδηγούσε στην ουσία μακριά απ' αυτήν και μας απομάκρυνε συνεχώς από τη "πηγή" της ύπαρξής μας. Σήμερα μπορεί να έχει έρθει η ώρα, η ίδια η επιστήμη και η ακολουθούσα αυτήν τεχνολογία, να μας δίνει τη δυνατότητα να επανασυνδεθούμε και να εναρμονισθούμε με αυτήν, επ' ωφελεία της ζωής και της υγείας μας.

Στη σημερινή κρίσιμη εποχή που ζούμε, της κατ' επίφαση δημοκρατίας και κοινωνίας των αξιών, καθώς και της επίπλαστης γνώσης και ευημερίας, πρέπει να αρθούμε, πρωτίστως συνειδησιακά, υπεράνω της εγγενούς παθογένειας, που έχει διαβρώσει και καταστρέφει τις ζωές μας και να διαφυλάξουμε με πλήρη επίγνωση τη πολύτιμη υγεία μας, εφαρμόζοντας θεραπευτικές μεθόδους που προσιδιάζουν με τη βαθύτερη φύση μας και όπου είναι τελείως απαραίτητο, ακολουθώντας κλασικές θεραπευτικές μεθόδους με περίσκεψη, σοφροσύνη και αυτογνωσία.

Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία και οποιαδήποτε απορία μπορείτε να έρχεστε σε επικοινωνία μαζί μας: στο +30.6932 256 284 και στο viosyn.gr@gmail.com 


ή για απευθείας ενημέρωση από την εταιρεία Biomedis και αγορά οποιασδήποτε συσκευής μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της εταιρείας e-shop Biomedis
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια