Τελευταία Νέα
latest

728x90

header-ad

468x60

header-ad

Κατάθλιψη και μελαγχολία - Πως να απελευθερωθείτε με τη βοήθεια της βιοσυντονιστικής θεραπείας
       Η κατάθλιψη έχει χαρακτηρισθεί ως η σύγχρονη και ύπουλη ψυχική ασθένεια της εποχής μας.

 Όταν χτυπήσει την πόρτα σας, αφήνει ένα μεγάλο αίσθημα κενού. Ο συναισθηματικός τόνος που βιώνεται εσωτερικά μένει σταθερός και επηρεάζει την αντίληψη και τις σκέψεις. Για παράδειγμα, σκέψεις όπως: «ο κόσμος είναι επικίνδυνος», «δεν αξίζω», «δεν θα τα καταφέρω», «το μέλλον είναι απειλητικό» είναι πολύ συνηθισμένες και καθρεφτίζουν τη συμπεριφορά του ατόμου.

Πότε όμως έχουμε κατάθλιψη και πότε μια απλή μελαγχολία;

       Συνήθως μετά από μια μεγάλη αποτυχία ή μια απώλεια, όλοι μας έχουμε βιώσει αρνητικά συναισθήματα θλίψης, απογοήτευσης, απαισιοδοξίας, ανικανότητας συγκέντρωσης ή έντονης ανησυχίας και γενικότερα αδυνατούμε για μικρό χρονικό διάστημα να νιώσουμε ευχαρίστηση στις δραστηριότητες μας. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι άνθρωποι αναφέρουν πως έχουν μελαγχολία.

       Όταν, όμως, η θλίψη και η στεναχώρια, καθώς και η απώλεια ενέργειας και η έλλειψη ενδιαφέροντος για τη ζωή μας, αντί να φεύγει με το πέρασμα του χρόνου γίνεται όλο και πιο έντονη, τότε φαίνεται ότι έχουμε εμφανίσει σοβαρή ψυχική διαταραχή. Αν δηλαδή τα έντονα αρνητικά, απαξιωτικά συναισθήματα που βιώνουμε επηρεάζουν τις καθημερινές δραστηριότητες μας, την εργασία μας, τη διατροφή μας, ακόμη και τον ύπνο μας και μάλιστα για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε είναι πιθανόν να υποφέρουμε από κατάθλιψη και να χρειαζόμαστε βοήθεια.
     Έχει παρατηρηθεί ότι τα συμπτώματα της κατάθλιψης συνήθως διαρκούν πάνω από δύο εβδομάδες και είναι τόσο σοβαρά ώστε να επεμβαίνουν στην καθημερινότητα ενός ατόμου.

       Αυτό, λοιπόν, που χαρακτηρίζει την κατάθλιψη και τη διαχωρίζει από τη μελαγχολία, δεν είναι η παρουσία των αρνητικών αισθημάτων αλλά η μεγάλη ένταση και διάρκεια τους. Η μελαγχολία είναι συνήθως παροδική.

Ειδικότερα, τα συμπτώματα της κατάθλιψης μπορεί να είναι:
·                     Άσχημη διάθεση
·                     Αδυναμία και έλλειψη ενέργειας
·                     Απώλεια ευχαρίστησης, χαράς
·                     Άγχος και φοβίες
·                     Αϋπνίες και διατροφικές διαταραχές
·                     Σκέψεις ενοχής ή χαμηλή αυτοεκτίμηση
·                     Αυτοκτονικές σκέψεις
·                     Αδυναμία συγκέντρωσης και μείωση γνωστικών λειτουργιών

       Η καταθλιπτική διάθεση θεωρείται ότι έχει διάφορες μορφές, καθώς είναι μια ασθένεια που μπορεί να προκληθεί από την αλληλεπίδραση βιολογικών και κοινωνικών παραγόντων.

       Οι γυναίκες φαίνεται να είναι πιο επιρρεπείς στην ευάλωτη και καταθλιπτική διάθεση, αφού έρευνες αναφέρουν ότι 1 στις 4 γυναίκες, σε αντιδιαστολή με  1 στους 10 άντρες, οποιασδήποτε ηλικίας, θα εμφανίσουν κάποια στιγμή στη ζωή τους, τη διαταραχή της κατάθλιψης.

       Η αιτιολογία της μπορεί να οφείλεται και στην κληρονομικότητα, αλλά τις περισσότερες φορές η κατάθλιψη προκαλείται κυρίως από ψυχοπιεστικές κοινωνικές συνθήκες και αποτελεί μια αντίδραση του ατόμου απέναντι στις δυσκολίες που βιώνει στη ζωή του.  

        Η βοήθεια στη θεραπεία της μελαγχολίας και της καταθλιπτικής διαταραχής με τη μέθοδο του βιοσυντονισμού έχει πολύ θετικά αποτελέσματα, ιδίως όταν το άτομο εφαρμόζει σε σύντομο χρονικό διάστημα την τεχνολογία αυτή πάνω στον εαυτό του. 

       Η μέθοδος του βιοσυντονισμού, με την τεχνολογία biomedis, μπορεί να  ενδυναμώσει τον ασθενή για να μπορέσει σταδιακά να ενισχύσει ο ίδιος το δυναμικό του που βρίσκεται σε αδράνεια. Η ενίσχυση της εσωτερικής άμυνας του, γίνεται με την εξισορρόπηση όλων των κυττάρων του οργανισμού του, ώστε να αποβάλουν την λεγόμενη ''κακή'' συχνότητα που εκπέμπουν και να εναρμονισθούν και πάλι με υγιής συχνότητες.
      Τα συμπτώματα σταδιακά εξαλείφονται και ο οργανισμός βρίσκει και πάλι την εσωτερική αρμονία του. Για περισσότερες πληροφορίες επί του θέματος μπορείτε να επικοινωνείτε με την ομάδα μας στο 6980 059799 καθώς και στο biomedisteam@gmail.com. Θα χαρούμε να σας ενημερώσουμε και να σας βοηθήσουμε στο πρόβλημα υγείας σας.

Biomedis Team GR« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια