Τελευταία Νέα
latest

728x90

header-ad

468x60

header-ad

Ημικρανία - Ποια είναι τα συμπτώματα και οι αιτίες. Πως θα βάλετε τέλος!
     Η ημικρανία, μια από τις πιο κοινές νευρολογικές παθήσεις στο σύγχρονο κόσμο, αποτελεί μια χρόνια διαταραχή που
εμφανίζει επαναλαμβανόμενες μέτριες έως έντονες κεφαλαλγίες, σε συνδυασμό πολλές φορές και με άλλα διάφορα συμπτώματα. Η λέξη προέρχεται από την ελληνική γλώσσα και σημαίνει "πόνος στη μία πλευρά του κεφαλιού".

     Συνήθως ο πονοκέφαλος εντοπίζεται στο μισό μέρος του κεφαλιού ή διαχέεται σε όλο το κεφάλι ή μπορεί να εναλλάσσεται από τη μία πλευρά του κεφαλιού στην άλλη. Ο πόνος, που είναι παλλόμενος, αυξομειώνεται σε ένταση, ενώ μπορεί να διαρκέσει από 2 έως 72 ώρες. Συχνά συνοδεύεται από ζαλάδες, ναυτία, εμετούς και επιδεινώνεται από το φως, τους δυνατούς ήχους και τις έντονες μυρωδιές.

     Οι ημικρανίες δεν είναι ένας απλός πονοκέφαλος, που μπορεί να περάσει εύκολα με ένα ήπιο παυσίπονο. Δυστυχώς ο πόνος της ημικρανίας είναι αφόρητος και ταλαιπωρεί ολόκληρο τον οργανισμό.  

     Συνήθως, σε κάποιες περιπτώσεις, πριν την κρίση ημικρανίας,  εμφανίζεται η αύρα, που χαρακτηρίζεται από αλλαγές στην πρόσληψη του φωτός (π.χ. «μυγάκια»), αδυναμία στα άκρα και αλλαγές της διάθεσης (π.χ. μελαγχολία).

     Οι παράγοντες που ευθύνονται για μια τέτοια κρίση μπορεί να είναι το ψυχικό και το φυσικό στρες, όπως για παράδειγμα άγχος, μελαγχολία, συναισθηματική πίεση, έκθεση στο κρύο, κούραση, έλλειψη ύπνου, άδειο στομάχι, ορμονικές διαταραχές (π.χ. αντισυλληπτικά χάπια), νικοτίνη και αλκοόλ.

     Επιπλέον, κάποιες τροφές (π.χ. το τυρί, η σοκολάτα, το αλκοόλ), οι τροφικές δυσανεξίες, αλλά και ορισμένες διατροφικές ελλείψεις μπορεί να επιβαρύνουν τον οργανισμό και να οδηγούν σε μια κρίση ημικρανίας.
     Οι ημικρανίες μπορεί να εκδηλώνονται μία φορά το μήνα ή την εβδομάδα, αλλά σε πιο σοβαρές καταστάσεις μπορεί να εμφανίζονται ακόμη και καθημερινά, δυσχεραίνοντας έτσι τη ζωή του πάσχοντα.


     Έχει παρατηρηθεί ότι στη χώρα μας περίπου 1 εκατομμύριο ασθενείς πάσχουν από ημικρανίες. Από αυτούς τα 2/3 είναι γυναίκες. Φαίνεται να παίζουν σημαντικό ρόλο τα οιστρογόνα, οι κατεξοχήν γυναικείες ορμόνες, στην εμφάνιση των ημικρανιών (π.χ. στην αρχή του μηνιαίου κύκλου).

     Οι ημικρανίες συνήθως δημιουργούνται από κάποια ενεργειακή διαταραχή (π.χ. ανεπάρκεια αμυντικής ενέργειας) που υποβόσκει και επιτρέπει την εισβολή εξωγενών βλαπτικών παραγόντων (π.χ. καιρικά φαινόμενα).

     Την εξισορρόπηση αυτής της εσωτερικής ενεργειακής διαταραχής έρχεται να αποκαταστήσει η θεραπευτική μέθοδος του βιοσυντονισμού.

     Οι δονήσεις που εκπέμπουν οι συσκευές biomedis μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα του ατόμου και να ξεμπλοκάρουν τη στάσιμη και διαταραγμένη ενέργεια του. Το σώμα αντιδρά άμεσα στις νέες ηλεκτρομαγνητικές πληροφορίες, με αποτέλεσμα να επανέρχεται στη φυσιολογική, υγιή κατάσταση του.

     Για περισσότερες πληροφορίες επί του θέματος αυτού μπορείτε να επικοινωνείτε με την ομάδα μας στο 6980 059799 καθώς και στο biomedisteam@gmail.com. Θα χαρούμε να σας ενημερώσουμε και να σας προτείνουμε τη θεραπεία που είναι κατάλληλη για εσάς.

Biomedis Team GR

  
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια