Slider[Style1]

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5[ImagesOnly]

Style6


Η Biomedis GrTeam, η οποία βρίσκεται δίπλα σας κάθε μέρα και κάθε στιγμή δεν θα μπορούσε να μην είναι κοντά σας σήμερα, Τσικνοπέμπτη! 
Ψάξαμε, λοιπόν, και βρήκαμε 10 συμβουλές για ψήσιμο που θα μείνει στην ιστορία! 

1. Μαρινάρουμε το κρέας αρκετές ώρες πριν από την προγραμματισμένη ώρα ψησίματος. Μια μαρινάδα της επιλογής μας θα κάνει το κρέας πολύ πιο νόστιμο απ' ό,τι αν το ψήσουμε σκέτο.

2. Αν ψήσουμε σουβλάκια, μουσκεύουμε από πριν τα ξυλάκια για αρκετή ώρα μέσα σε νερό, για να μην καούν στο ψήσιμο.



3. Πριν ξεκινήσουμε το μπάρμπεκιου, φροντίζουμε να έχουμε καθαρίσει σχολαστικά τη σχάρα από προηγούμενα υπολείμματα, για να μη δημιουργηθούν υπερβολικές μαυρίλες πάνω στο κρέας και η ένταση της φωτιάς να μην επηρεάζεται από τυχόν κολλημένα λίπη.



4. Όσον αφορά στα κάρβουνα, προτιμάμε δρύινα, και αποφεύγουμε τα κάρβουνα ελιάς γιατί πετάγονται, αλλά και τα κάρβουνα από πεύκο γιατί περιέχουν ρητίνη.




5. Πριν τοποθετήσουμε το κρέας στη σχάρα, την περνάμε με λεμόνι και τη βάζουμε λίγο να κάψει. Έπειτα τη λαδώνουμε για να μην κολλήσει το κρέας.



6. Για να πετύχουμε την επιθυμητή κρούστα, πριν τοποθετήσουμε το κρέας, αφήνουμε τη σχάρα να κάψει καλά.


7. Δεν τρυπάμε ποτέ το κρέας με την πιρούνα για να δούμε αν ψήθηκε ή για να το γυρίσουμε, γιατί έτσι χάνονται οι χυμοί. Για να το γυρίσουμε, χρησιμοποιούμε τη λαβίδα ή τη σπάτουλα. Εξαιρούνται τα λουκάνικα, που εξαρχής τα τοποθετούμε στη σχάρα τρυπημένα.

8. Την ώρα του ψησίματος, ρίχνουμε πάνω στα κάρβουνα μυρωδικά για να αρωματίσουμε το κρέας αλλά και για να αποφύγουμε κατά το δυνατόν, δυσάρεστες οσμές.

9. Για να κρατήσουμε ζουμερό ένα είδος κρεατικού που πρέπει να ψηθεί για αρκετή ώρα, μπορούμε να τοποθετήσουμε κοντά στη φωτιά αλλά όχι τόσο κοντά στο κρέας, ένα δοχείο με νερό, που θα απελευθερώνει ατμούς από τη θερμότητα.

10. Αλατοπιπερώνουμε πάντα στο τέλος και όχι νωρίτερα, γιατί αλλιώς το κρέας μπορεί να γίνει σκληρό και στεγνό. Το ίδιο ισχύει και για τα μπαχαρικά - τα προσθέτουμε πάντα αφού βγάλουμε το κρέας από τη φωτιά, γιατί αλλιώς θα πικρίζουν στη γεύση.


πηγή: monopoli.gr


Να θυμάστε ότι οι υπερβολές δεν ωφελούν την υγεία σας. Πάντα πρέπει να υπάρχει μέτρο προκειμένου να μην αντιμετωπίσετε προβλήματα.  



Επισκεφθείτε το άρθρο μας ''Τσικνοπέμπτη χωρίς τύψεις'' για να ενημερωθείτε σχετικά με την χοληστερίνη που ανεβαίνει στα ύψη τέτοιες ημέρες και να μάθετε πώς ο βιοσυντονισμός σας βοηθάει να την αντιμετωπίσετε. 



Νιώθετε ότι παραφάγατε; Τότε, το άρθρο μας ''Δυσπεψία: τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται;'' είναι γραμμένο για εσάς! Διαβάστε τα πάντα σχετικά με τη δυσπεψία - βαρυστομαχιά, βρείτε τα πρακτικά tips που σας δίνουμε και, φυσικά, μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να ξεπεράσετε την δυσπεψία με τα complex του βιοσυντονισμού!


Το ραντεβού με την τουαλέτα μετά από τόση κρεατοφαγία σας αγχώνει; Θα βρείτε όλες τις απαντήσεις στο άρθρο ''Δυσκοιλιότητα: πού οφείλεται και πώς αντιμετωπίζεται;''
Και, τέλος, σας υπενθυμίζουμε ότι πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με την υγιεινή γιατί καραδοκούν τροφικές δηλητηριάσεις. Πλύνετε καλά τα χέρια σας πριν το φαγητό ή πριν το μαγείρεμα, πλύνετε τα φρούτα και τα λαχανικά και επιλέξτε με προσοχή την ταβέρνα που θα προτιμήσετε για να περάσετε μία όμορφη Τσικνοπέμπτη.Τα απρόοπτα δεν μπορεί να εξαλειφθούν, ακόμη κι αν βρίσκεστε στο σπίτι σας, όμως αν είστε εγκαίρως ενημερωμένοι σίγουρα η αντίδρασή σας θα είναι πιο άμεση και πιο αποτελεσματική! Για την καλύτερη ενημέρωσή σας επισκεφθείτε το άρθρο μας ''Τροφική δηλητηρίαση: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!''


''ΚΑΛΗ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ''
''ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ''!


Biomedis GrTeam

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα μας ή επικοινωνήστε μαζί μας:
e-mail: biomedisteam@gmail.com
τηλ.:+30 698 0059 799.

Μπορείτε να δείτε τις συσκευές μας και να τις παραγγείλετε online στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Biomedis

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post a Comment