Τελευταία Νέα
latest

728x90

header-ad

468x60

header-ad

Σπονδυλική στήλη και τα συνήθη προβλήματα της


Η σπονδυλική στήλη είναι μία σειρά κόκκαλων τα οποία προστατεύουν το νωτιαίο μυελό, ενώνουν όλο μας το σώμα με τον εγκέφαλο και μας επιτρέπει να στεκόμαστε όρθιοι όπως και να την δυνατότητα ευκινησίας και ευελιξίας. Παρότι είναι κυρίως κόκκαλα με στερεά και δύσκολα καταστρέψιμη μορφή η σπονδυλική στήλη έχει τα όρια της και μόλις ξεπεραστούν μπορεί να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα.

Αυτά τα προβλήματα μπορεί να είναι:
  •  Όταν γίνει σοβαρή ζημιά στο αυχενικό κομμάτι της σπονδυλικής στήλης, δηλαδή εκεί που γίνεται η ένωση του κεφαλιού με το υπόλοιπο σώμα, τότε μπορεί να προκληθεί παράλυση του σώματος από τα χέρια μέχρι τα πόδια.
  • Ζημιά στο ύψος του θώρακα στη σπονδυλική στήλη έχει αποτέλεσμα να υπάρχει παράλυση των ποδιών.
  • Όταν η μέση, δηλαδή το κάτω μέρος της σπονδυλικής στήλης, πάθει κάποια ζημία τότε μπορεί να προκληθεί μερική παράλυση των ποδιών ή κάποιες χρόνιες παθήσεις σχετικά με την ευελιξία τους.
Εκτός από αυτά τα πολύ εμφανή προβλήματα υπάρχουν και άλλα τα οποία δεν είναι τόσο εμφανή αλλά και όχι και τόσο σοβαρά. Αυτά τα προβλήματα έχουν σχέση με τη κλίση της σπονδυλικής στήλης και είναι θεραπεύσιμα άμα τα λάβουμε υπόψη μας νωρίς.
  • Σκολίωση: Πλάγια κλίση της σπονδυλικής στήλης που προκαλεί εμφανισιακά, αναπνευστικά προβλήματα υγείας και πολύ σπάνια στο νωτιαίο μυελό. Ανάλογα με το αν βρίσκεται στο θώρακα, στην οσφυϊκή μοίρα, ανάμεσα ή και στις δύο περιοχές ονομάζονται:
o   Θωρακική σκολίωση.
o   Οσφυϊκή σκολίωση.
o   Θωρακοοσφυϊκή σκολίωση.
o   Διπλή σκολίωση.
  • Λόρδωση: Ανώμαλη κάμψη της σπονδυλικής στήλης με αποτέλεσμα τη μεταβολή της θέσης του κορμού.
  • Κύφωση: Αυξημένη καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης. Προκαλεί πόνος στη ράχη και κόπωση ενώ σε εξελιγμένη κατάσταση μπορεί να προκαλέσει και νευρολογικές επιπλοκές.

Οι συνήθεις τρόποι αντιμετώπισης των προβλημάτων κλίσης της σπονδυλικής στήλης είναι πρόγραμμα ασκήσεων γυμναστικής και μεγάλη ποσοτική χορήγηση χημικών σκευασμάτων. 

Σπονδυλική στήλη και Βιοσυντονισμός

Παρόλα αυτά ο Βιοσυντονισμός μπορεί και εδώ να βοηθήσει όχι μόνο στη γρήγορη και ανώδυνη αναγνώριση των προβλημάτων της σπονδυλικής στήλης αλλά και στην αποτελεσματική και όσο το δυνατόν πιο ανώδυνη θεραπείας τους. Μέσω των προγραμμάτων θεραπείας που έχει και τις ασκήσεις γυμναστικής η σπονδυλικής σας στήλη θα επαναφερθεί στα φυσιολογικά της και εσείς θα μπορέσετε να απολαύσετε τη ζωής σας χωρίς πόνους και άλλα οργανικά προβλήματα τα οποία προκαλούνται από την σπονδυλική στήλη.

Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε για τις εφαρμογές του Βιοσυντονισμού και το πως μπορεί 
να σας βοηθήσει στην αντιμετώπιση προβλημάτων που σχετίζονται 
με τη σπονδυλική στήλη επικοινωνήστε μαζί μας

στο +30. 698 00 59 799 καθώς και στο biomedisteam@gmail.com.

Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε !


Μπορείτε να παραγγείλετε όποια συσκευή Biomedis θέλετε στο
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια