Τελευταία Νέα
latest

728x90

header-ad

468x60

header-ad

Χαλάζιο στο μάτι!


Σίγουρα θα έχει τύχει σε εσάς ή σε κάποιον φίλο σας να εμφανίσετε κάποια στιγμή στη ζωή σας χαλάζιο στο μάτι.


Τι είναι το χαλάζιο;

Το χαλάζιο αποτελεί έναν έντονο ερεθισμό που πλήττει συνήθως το άνω βλέφαρο, όμως κάποιες φορές μπορεί να εμφανιστεί και στο κάτω βλέφαρο. Το χαλάζιο προκαλείται από φλεγμονή κάποιου αδένα του βλεφάρου και μπορεί να είναι μαλακό, γεμάτο με υγρό ή πιο σκληρό στην αφή. 


Όταν το χαλάζιο είναι μικρό (ένα μικρό εξόγκωμα) και δεν παρουσιάζει άλλα συμπτώματα, μπορεί να απορροφηθεί από μόνο του από τον οργανισμό.

Αν παρουσιαστεί πύον, σημαίνει ότι χαλάζιο έχει μολυνθεί από κάποιο μικρόβιο.


Χαλάζιο και κριθαράκι

Πολλές φορές συγχέεται το χαλάζιο με το κριθαράκι αφού και τα δύο έχουν τη μορφή ενός μικρού όγκου που εμφανίζεται στο βλέφαρο. 

Ποιες είναι, όμως, οι διαφορές τους; 

Το κριθαράκι οφείλεται σε μόλυνση από κάποιο μικρόβιο και συνήθως εμφανίζεται κοντά στο βλεφαρικό χείλος. Αντιθέτως, το χαλάζιο βρίσκεται μακριά από το βλεφαρικό χείλος και, όπως αναφέραμε και προηγουμένως, δεν οφείλεται σε μικρόβιο. Βέβαια, εξαιτίας της θέσης του δεν αποκλείεται το χαλάζιο να επιμολυνθεί σε δεύτερη φάση.
Αριστερά: κριθαράκι
Δεξιά: χαλάζιο


Πρόληψη χαλαζίου

Για να αποφύγετε είτε την εμφάνιση είτε την επανεμφάνιση του χαλαζίου ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές:

  • καταναλώστε περισσότερες τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνη Α (π.χ. σολωμός, τόνος), σε βιταμίνη Β6 (π.χ. λαχανικά, κοτόπουλο) και σε βιταμίνη Β3 (π.χ. ηλιόσπορος)
  • προσπαθήστε να πίνετε πολύ νερό κάθε ημέρα
  • καταναλώστε περισσότερες σαλάτες
Εννοείται πως ο βιοσυντονισμός και η εταιρεία Biomedis είναι σε θέση να βοηθήσουν και σε αυτό το πρόβλημα! Εμπιστευθείτε τα σχετικά με την υγεία των ματιών complex της εταιρείας μας και θα βρείτε το φως σας!! 

Παράλληλα προγραμματίστε τις συσκευές σας σε ένα πρόγραμμα ενδυνάμωσης και σταθεροποίησης του ανοσοποιητικού σας συστήματος και δε θα μπορεί να σας βλάψει τίποτα!


Biomedis GrTeam

Καλέστε μας τώρα στο +30 698 0059 799

ή στείλτε μας μήνυμα στο e-mail biomedisteam@gmail.com

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον βιοσυντονισμό, τη Biomedis και τις συσκευές μας επισκεφτείτε τη σελίδα μας !
Παραγγείλετε γρήγορα κι εύκολα τις συσκευές μας online στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Biomedis.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια